Over ons

 

Hoe we begonnen zijn

In 2012 organiseerde een groep bevriende landschapsarchitecten een expositie in een braakliggend kassencomplex aan de Koningsweg in Utrecht.

Het idee: aandacht vragen voor de onbruik geraakte stukken land aan de stadsrand van Utrecht. Daar waar eeuwenlang het fruit en de groenten voor de stad werden geteeld. Op deze dag werd een pact gesloten tussen de vrienden en de eigenaar, om het historische agrarische gebied nieuw leven in te blazen om zo voedsel weer dichter bij de stadsmensen te kunnen brengen.

Onze missie

Verbinden van Utrecht met lokaal gezond voedsel

Wat moeten we veranderen om de negatieve gevolgen van de huidige voedselindustrie te keren. Hoe kunnen we invloed hebben op het bewustzijn over ‘goed voedsel’ bij mensen en de manier waarop we eten?

Er is een groeiende beweging tegen de huidige voedsel industrie. We zien het aantal lokale producten in de restaurants en winkels toenemen, stadsboeren veroveren de gemeente plantsoenen en er worden voedselcollectieven georganiseerd.

Koningshof stimuleert deze tegenbeweging en organiseert verschillende activiteiten om het voedselbewustzijn te versterken en discussies te ontlokken.

Workshops, Koningshof to Go, excursies, markten, evenementen, filmavonden en debat.

Even voorstellen

JOS JONGERIUS

Groente kweken zit in mijn bloed. Als baby lag ik in een groentekrat op het land tussen de kroppen sla. Later heb ik het familiebedrijf overgenomen. Mijn levenslange kennis van groente kweken deel ik graag met jou op Koningshof.

AKKE BINK

Mensen verbinden met lokaal en gezond voedsel maakt me gelukkig. Ik zet me in om je een bijzondere voedselbeleving te verzorgen. Kom op zaterdag langs en geniet van Koningshof.
De koffie staat klaar…

ROBBERT JONGERIUS

Groente kweken heb ik van kind af aan meegekregen van mijn vader en opa. Met Koningshof geef ik met veel trots een eigentijdse invulling op een eeuwenoude familietraditie. Een beleving die ik graag met jou deel.

ROELAND MEEK

Functioneel, degelijk en esthetisch; dat zijn de drie pijlers waar mijn ontwerpen uit bestaan. Ik ontwerp en bouw alle elementen op Koningshof, van hekwerk tot zaaitafel.

 

JORIS VAN VELTHOVEN

Het versterken van de band tussen mens en natuur heb ik mijn vak gemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld het imkervak van mijn vader geleerd en pas ik dit toe op Koningshof. Kom een keer langs om de drie bijenvolkeren op Koningshof te ontmoeten. En voel je vrij om je natuurvragen bij mij neer te leggen!

GIJS RIJNBEEK

Van jongs af aan heb ik een passie voor alles wat groeit. Ik ben opgegroeid op een boomkwekerij met veel bijzondere fruitbomen. Op Koningshof heb ik mijn passie kunnen vertalen in fruitboomgaarden met bijzondere soorten.

Onze jaarverslagen

Download de jaarverslagen van Koningshof

ons 2018 policy here